Recept: Macaroons

Här kommer en video & recept på de berömda Macaroonsen, tyvärr är denna video också på eng.
Hittade ingen på svenska, och denna var den bästa som fanns ute.
Receptet står under videon!




Ca 25-35 st.

Det här behöver du:
3 1/2 finmalen mandel
3 dl florsocker
4 äggvitor
2 3/4 msk strösocker
Ca 2 dl strösocker (till sockerlag)
1/2 dl vatten (till sockerlag)
Sylt, nougatkräm eller annan valfri fyllning


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 160 grader
  • Om du köpt mandel med skal ska du skålla och skala mandeln och sen låta den torka ordentligt innan du maler den. Mal sen mandeln i t.ex. en mixer.
  • Blanda mandeln och siktat florsocker i en skål.
  • Vispa två äggvitor hårt tills det har bildats ett mjukt, vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt att vispa. (Detta är marängsmeten)
  • Blanda strösockret och vattnet till sockerlagen, det det koka upp. Precis när det börjat koka ska du hälla det i marängsmeten. Viktigt att du gör det fort så inte sockerlagen hinner kallna!
  • Vispa marängen på medelhastighet, eller något högre, i ca 10-15 minuter tills den är glansig. När den är riktigt klar ska du kunna hålla skålen upp- och ner utan att det rinner ut.
  • Blanda i två äggvitor i mandel/florsockerblandningen, rör ordentligt, men försiktigt.
  • Om du vill tillsätta färg, att Macaroonsen ska vara vita, ka du göra det nu.
  • Vänd i marängsmeten. Rör försiktigt.
  • Fyll en sprits med en runt tyll och spritsa på ett bakplåtspapper, låt Macaroonsen vila i ca 20 minuter på plåten innan de ställs in i ugnen.
  • Grädda Macaroonsen i mitten av ugnen i ca 8-12 minuter.
  • Ta bort dem direkt från bakplåten när de är klara och låt dem svalna, fyll dem sedan med valfritt innehåll, tex sylt.
Något annat du vill ha recept tips på, eller se mig baka?
Skicka då bara en kommentar! (:



Vad är Tapas för nått?

Ja, vad är Tapas för nått?
Kolla videon, recept på några rätter finns i tidigare inlägg

Ledsen att videon är på engelska.




Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Tapas: champinjoner med serranoskinka & persilja

Ytterligare en sak som jag bjöd på i lördags, champinjoner med serranoskinka & persilja.

Tapas champinjoner, serranoskinka, enkelt!

Detta behövs:

  • 1 Ungssäker form
  • Olivolja
  • 3 st röd chilli fruker
  • 3 st vitlökskluftor
  • Champinjoner beroende på hur många du vill ha
  • Serranoskinka
  • Persilja
Gör så här:

  • Häll en hel del olivolja i en ugssäker form
  • Ta 3 st röd chilli frukt och skär varje frukt i 3 delar
  • Ta 3 st citlökskluftor och skär i små delar (behöver ej vara finfördelade)
  • Lägg i chillin & vitlöken i oljan
  • Ta bort själken på champinjonerna & skölj dem
  • Lägg i en bit serranoskinka i varje håla i campinjonerna, dekorera med lite persilja
  • Lägg champinjonerna i oljan, i den ugnssäkra formen
  • In i mitten av ugnen i 175 grader
Du måste hålla koll själv på maten, klar när oljan kokar och man kan se att den gått upp en bit i champinjonerna

Lätt som en plätt & hur gott som helst!

Tapas: baconlindade dadlar

Hade middag i lördags för jag fyllde år, och bjöd på bla. på baconlindade dadlar som en vän lärt mig.

Tapas: dadlar & bacon, enkelt!

Behövs:

  • 1 Ungssäker form
  • Dadlar beroende på hur många du vill ha
  • Baconskivor (lika många skivor som dadlarna)


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Linda in varje dadel med 1 bacon skiva & lägg dem i en ungssäker form
  • Sätt in dem i ugnen när den är uppe i värme
Du måse själv hålla koll på hur länge de ska vara inne, beror helt på ugn till ugn, ta ut dem när baconet ser klart ut.

Hur enkelt som helst, testa själv!

bloglovin Mat & dryck bloggar
RSS 2.0