Recept: Macaroons
Här kommer en video & recept på de berömda Macaroonsen, tyvärr är denna video också på eng.
Hittade ingen på svenska, och denna var den bästa som fanns ute.
Receptet står under videon!
Ca 25-35 st.
Det här behöver du:
3 1/2 finmalen mandel
3 dl florsocker
4 äggvitor
2 3/4 msk strösocker
Ca 2 dl strösocker (till sockerlag)
1/2 dl vatten (till sockerlag)
Sylt, nougatkräm eller annan valfri fyllning
Gör så här:
Skicka då bara en kommentar! (:
Hittade ingen på svenska, och denna var den bästa som fanns ute.
Receptet står under videon!
Ca 25-35 st.
Det här behöver du:
3 1/2 finmalen mandel
3 dl florsocker
4 äggvitor
2 3/4 msk strösocker
Ca 2 dl strösocker (till sockerlag)
1/2 dl vatten (till sockerlag)
Sylt, nougatkräm eller annan valfri fyllning
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160 grader
- Om du köpt mandel med skal ska du skålla och skala mandeln och sen låta den torka ordentligt innan du maler den. Mal sen mandeln i t.ex. en mixer.
- Blanda mandeln och siktat florsocker i en skål.
- Vispa två äggvitor hårt tills det har bildats ett mjukt, vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt att vispa. (Detta är marängsmeten)
- Blanda strösockret och vattnet till sockerlagen, det det koka upp. Precis när det börjat koka ska du hälla det i marängsmeten. Viktigt att du gör det fort så inte sockerlagen hinner kallna!
- Vispa marängen på medelhastighet, eller något högre, i ca 10-15 minuter tills den är glansig. När den är riktigt klar ska du kunna hålla skålen upp- och ner utan att det rinner ut.
- Blanda i två äggvitor i mandel/florsockerblandningen, rör ordentligt, men försiktigt.
- Om du vill tillsätta färg, att Macaroonsen ska vara vita, ka du göra det nu.
- Vänd i marängsmeten. Rör försiktigt.
- Fyll en sprits med en runt tyll och spritsa på ett bakplåtspapper, låt Macaroonsen vila i ca 20 minuter på plåten innan de ställs in i ugnen.
- Grädda Macaroonsen i mitten av ugnen i ca 8-12 minuter.
- Ta bort dem direkt från bakplåten när de är klara och låt dem svalna, fyll dem sedan med valfritt innehåll, tex sylt.
Skicka då bara en kommentar! (:
Vad är Tapas för nått?
Ja, vad är Tapas för nått?
Kolla videon, recept på några rätter finns i tidigare inlägg
Ledsen att videon är på engelska.
Kolla videon, recept på några rätter finns i tidigare inlägg
Ledsen att videon är på engelska.
Bloglovin
Tapas: champinjoner med serranoskinka & persilja
Ytterligare en sak som jag bjöd på i lördags, champinjoner med serranoskinka & persilja.

Detta behövs:
Lätt som en plätt & hur gott som helst!

Detta behövs:
- 1 Ungssäker form
- Olivolja
- 3 st röd chilli fruker
- 3 st vitlökskluftor
- Champinjoner beroende på hur många du vill ha
- Serranoskinka
- Persilja
- Häll en hel del olivolja i en ugssäker form
- Ta 3 st röd chilli frukt och skär varje frukt i 3 delar
- Ta 3 st citlökskluftor och skär i små delar (behöver ej vara finfördelade)
- Lägg i chillin & vitlöken i oljan
- Ta bort själken på champinjonerna & skölj dem
- Lägg i en bit serranoskinka i varje håla i campinjonerna, dekorera med lite persilja
- Lägg champinjonerna i oljan, i den ugnssäkra formen
- In i mitten av ugnen i 175 grader
Lätt som en plätt & hur gott som helst!
Tapas: baconlindade dadlar
Hade middag i lördags för jag fyllde år, och bjöd på bla. på baconlindade dadlar som en vän lärt mig.

Behövs:
Gör så här:
Hur enkelt som helst, testa själv!

Behövs:
- 1 Ungssäker form
- Dadlar beroende på hur många du vill ha
- Baconskivor (lika många skivor som dadlarna)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Linda in varje dadel med 1 bacon skiva & lägg dem i en ungssäker form
- Sätt in dem i ugnen när den är uppe i värme
Hur enkelt som helst, testa själv!